mandag 12. januar 2009

Genial oppfinnelse


Noen har kanskje fått med seg at det har kommet masse snø her i Trondheim den siste tiden. Vel og bra det, men regn og mildvær etter et sånt snøfall resulterer som kjent i slush på veien. Er man riktig heldig, så får man noen dager med kuldegrader på toppen av det. Dette resultere jo i speilblank holke som barn og voksne skal ferdes på.

Jeg har forbannet det trønderske været den siste tiden, for det er ikke enkelt å holde seg på beina skal jeg fortelle deg. Når man ikke har bil og har små barn som skal i barnehagen, så har man dog ikke noe valg. Man må rett og slett våge seg av gårede utendørs. Selv med stor sjanse for brukne ben og blå bakende (heldigvis har jeg ei vogn å klamre meg til).

Det er da min mor bedyrer at brodder, det er tingen på sånt føre. Jeg omtrent fnyser av den kommentaren, for selv om jeg går i masjfart mot de 40 :dåne:, så er jeg da slettes ingen gammel dame!!! Alle vet jo at det BARE er gamle damer (og gravide) som går med brodder (eller pingler, som jeg i mitt stille sinn tenker). Vel, hun tar med seg disse ekstra broddene hun har liggende og legger dem igjen da hun var innom forrige uke, og etter å ha skult på dem en stund tenker jeg at å prøve dem ut til postkassa kan jo ikke skade? Jeg mener, ingen er jo hjemme, så det er heller ingen fare for at noen skal se meg tasse av gårde med disse metallpiggene under beina. Dessuten tar den lille spaserturen ut til postkassen knappe 10 sekunder tur/retur. Likevel er det litt forsmedlig å sette dem på, gammel hockeyspiller man jo er.

Turen ble en liten åpenbaring for denne dama gitt. Jeg må jo ha vært helt teit som ikke har benyttet meg av denne geniale oppfinnelsen tidligere. Jeg har gått å forbannet det glatte føre, når man for en 50 lapp får et "verktøy" som gjør at du kommer deg helberga nedover og oppover en hver glatt bakke, med hvilken som helst vogn som vedheng uten noen form for knall eller fall.
Jeg har med andre ord sett lyset, og er nå en stolt (og meget ung :overbeviser:) bruker av brodder på glatt underlag.
*bildet funnet på nett*

Ett innlegg om glattis kan ikke være foruten denne fornøyelige youtubevideoen av Bambi:7 kommentarer:

Gladie sa...

Hadde ikke ramla meg inn en gang å bruke brodder ... trodde det VAR gammeldame-verktøy, jeg. På linje med stokk og sånn. Tøft at du turde prøve - og takk for at du deler erfaringen :)

_Kine sa...

Hehe... jeg fikk brodder av en venninne etter en særs fuktig aften hvor det var noe vanskelig å stå oppreist på glattisen. Men de var av is-hakkestandard og så langt mer pensjonistaktig enn disse.
Her er det vekselvis striregn eller -10 for tida :/

Berit sa...

Jeg har brukt brodder halve livet!!! Joda, je ghar fått noen blikk og kommentarer men jammen meg, det er mye tryggere å gå med enn uten!!!

Og nå lurer jeg egentlig på hvor i all huleste verden mine er hen!!! Sånn går det når man har en mann som rydder og lager sitt system ut av mitt system.... *dåner*

Klem

Livy sa...

Ler så jeg griner - kjenner meg så godt igjen i det du skriver! Men jammen er det deilig med en slik "åpenbaring" i ny og ne!

Tusen takk for koselige ord i bloggen min, jeg er bedre nå, men ser ikke ut ;-)

ønsker deg en fin onsdagskveld!
Klem

sisselso sa...

hi hi ikke lett å bli gammel nei..ehh MEN bedre med brodder enn gips!!! ;);) har en liten utfordring til deg i bloggen min hvis du gidder :)

Anonym sa...

Jeg elsker broddene mine!!! Trenger ikke bruke de så ofte da jeg bor på Vestlandet, men de dagene det er glatt så er de helt geniale! God tur på glatta :)

Irene sa...

Jeg har såvidt fyllt 40 og har brukt brodder i mange år allerede. Det funker ikke på all slags is, men det funker på det meste!