søndag 24. april 2011

Nybakt brød er himmelsk!

Da har jeg bakt mitt aller første no knead bred. Utrolig enkelt og utrolig godt!
Synes kanskje at deigen min ble litt for våt, så har gjort noen justeringer med den deigen som står til heving nå. Jeg har prøvd med 600g mel i steden for 500g også hadde jeg i vann til deigen slapp bollen skikkelig.

Her har deigen hevet i ca. 14 timer.

I og med at deigen var litt vått, så ble det litt problemmatisk å brette den sammen slik man skal gjøre, men ikke noe stort problem egentlig. Deigen hang dessuten igjen i bakepapiret, men jeg fikk det da opp i gryta likevel. Uten alt for mye søl.

Stekinga gikk veldig greit, men må nok la brødet steke uten lokk på 220 grader tror jeg. Ble litt lyst de siste 15 min. uten lokk.


Nystekt brød, rett fra ovnen.


Sånn ser de ut inni. Bildene er tatt med mobil, derfor litt dårlig kvalitet.

Det ble heller ikke så høyt, men utrolig nydelig på smak. Så som jeg nevner ovenfor, sa har jeg allerede satt en ny deig til heving. Den vil få enda bedre tid til heving enn den forrige, så det skal bli spennende å se om det blir noe forskjell.

Dette brødet anbefaler jeg alle til å lage. I bloggen til Ina finner du mange flere varianter av oppskriften.

1 kommentar:

Heidi sa...

Ser veldig bra ut! Får vel manne seg opp til å prøve. :o)