lørdag 23. april 2011

Bake bake ... brød

Jeg er ikke så alt for dårlig på kjøkkenet, men jeg er minimalt begeistra for å bake. Eller, det er vel det å få deig på hendene som jeg synes er litt ekkelt. Nå er jo gjærbakst utrolig godt, så jeg må jo bare bite det i meg uansett.

Nå har jeg fått øynene opp for no knead brød. Fant oppskrift og til og med en video inne hos "Mat på bordet". Det virka så utrolig enkelt at jeg bare må prøve, og det betyr at deigen min står til heving akkurat i dette øyeblikk. Deigen skal heves i 12-18 timer, og man trenger omtrent ikke å ta i deigen i det hele tatt. O`lykke!! Er veldig spent på resultatet, og jeg er veldig glad for at jeg har brunost i huset.

... også ønsker jeg meg en hjerngryte noe vanvittig nå. Har lånt mamma sin, men den vil hun muligens ha tilbake igjen snart.

Brødet skal forhåpentlig bli seende slik ut:3 kommentarer:

Heidi sa...

Jeg har også hatt lyst til å teste ut dette brødet! Du får gi en tilbakemelding på hvordan det ble, så kanskje jeg også kaster meg ut i det! :o)

Heidi sa...

Tror du forresten det går an å bruke ildfast form med lokk istedet for gryte?

Heidi sa...

Det tror jeg helt klart at går ann. Tror at hun i den videoen, sier at det er viktig at det er lokk på. Så om det er gryte eller ildfast form kan jo umulig spille noen rolle.

Skal legge ut resultatet i morra jeg. Siden man har barn som står opp med sola, så er det vel ferdig rundt 12 tenker jeg. :)