onsdag 5. november 2008

ManiaUtfordring fra Gudrun og Lene

Oj, oj, oj!! Sjekk oppgaveteksten under her da! Gudrun og Lene fra 3ndypapir er gjesteDT hos ScrappeMania denne måneden! Kjempegøy at de ville leke med oss.

Vi er inne i en skikkelig vintage-bølge for tiden - mye vakkert, gammelt og nostalgsisk kan finnes fram og brukes på scrappesidene og teknikkene for elding og distressing er mange - SÅ vår utfordring til alle scrappemaniaker blir:Lag et vintage-prosjekt ( LO, minialbum eller annet prosjekt) i skikkelig vintage stil. MEN: Vi vil IKKE se noen bruk av stempelsverte, liquid chalk eller brune kanter!! Du kan elde ark og pynt på mange andre måter ... vi sier ikke hvordan ... vil gjerne se mange kreative løsninger her. ;)Du må også ha med et EKTE vintage-objekt. Altså en ting som er gammel og slitt på orntli'.Det var det. Da er det bare å sette igang med saks og papir og bilder og pynt. Kos dere med scrappinga! Gleder oss til å se mange fine bidrag. :)
Lene & Gudrun


Ingen stempelsverte sier du? Ingenting liksom??? Hjelp tenkte jeg med det samme, men denne utfordringen var kjempemoro. En av de morsomste på lenge faktisk. Det aller vanskligste var å holde fingrene borte fra stempelputene. Jeg måtte neste fjerne dem fysisk for å ikke ta de i bruk uten å tenke over det. Artig å tenke på i ettertid.

Her er LOen:Bildet er av meg, ca 8-9 mnd. gammel. Se så lita og søt jeg var. Jeg er fortatt lita, men kanskje ikke like søt lenger. :lol:
Som oppgaveteksten sier, så skulle altså dette være en vintage LO helt uten bruk av stempelsverte i noen form. Eneste jeg kom på, og som jeg vet funker veldig godt er, kaffefarging av ark o.l. Det gir jo en alldeles nydelig effekt. Jeg bestemte meg for å bruke et mønsterark, noen gamle boksider, og en gammel blonde fra en duk arvet fra farmor. Jeg mekka sammen kaffevannet og la alt jeg skulle bruke i vannet. Mønsterarket var jo en smule stort, men krøllet det sammen oppi bollen. Jeg la blonden i vannet også, men for at den ikke skulle få alt for jevn farge, krøllet jeg den sammen og hadde strikk rundt.
Etter en time tok jeg alt opp av vannet, la det på avispapir og strødde noen pulverkaffekorn ove alt sammen. Siden jeg ikke innehar allverdens med tålmodighet, så lot jeg det få trekke inn i papiret en liten stund, før jeg strøk alt tørt. Da gikk det faktisk på en halv time! =o)

Kaffefargingsteknikken fant jeg oppskrift på inne hos Stempelgal.

Ellers har jeg brukt: Prima, en stoffbit fra et Sweet spuds kit, thickers, MM tiny alpha, bling, knapp, bånd og en nøkkel.

Noen flere bilder:

Hiv dere på denne tøffe utfordringen dere også. Kjempegøy å scrappe en LO uten å bruke stempelsverte. De aller fleste av oss er vel ganske så avhengig av akkurat det!


10 kommentarer:

Norunn sa...

En utrolig lekker LO! ja, da tenkte vi vel ca samme tanken...ingen?! stempelsverte.
Men, du klarte det jo med glans...! :)

sisselso sa...

go gang! da har æ no svart på utfordinga di da sjø!
klæm fra slappelappedama

sisselso sa...

go gang! da har æ no svart på utfordinga di da sjø!
klæm fra slappelappedama

ninabakke sa...

kjempe fin LO, veldig flott pyntet :)

{ Kristina } sa...

Nydelig layout, Heidi. Digger all kaffen du har brukt, og så er du så flink på blomsterdetaljer. :)

oheidia sa...

Nydelig side, du og de andre designerne er utrolige inspirasjonskilder. Jeg er jo ikke vant til å lage vintage så jeg synes ikke det var så vanskelig å holde meg unna stempelputa.

Lo'en din er nydelig. Søtt bilde av deg og du har brukt flotte kaffefargede ark og duk samt mønsterarket er så nostalgisk og gir litt assosiasjoner til da jeg selv var liten med farger og motiv. En hærlig og spennende LO fra deg :=)

Morsom utfordring, ja virkelig!

Linda sa...

guri så flott layout! og for non detaljer! likte kjempe godt det 'retro' stoffet du har brukt og ikke minst den søte nøkkelen (hvor har du kjøpt den??? *hihi* )
Og så flink du har hvert til å få det til å se gml og slitt ut bare v å bruke kaffe, helt imponert er jeg!!
nydelig :)

Lula sa...

Den klarte du med glans! Digget alle de flotte detaljene dine;)

Maya sa...

Så utrolig lekker LO! Flott med kaffe gitt - det passer til masse det :-)

Jeanette sa...

Nydelig! :)Utrolig herlige LO'r uten stempelsverte! går det virkelig an? ;)