søndag 6. november 2011

Filmanbefaling; Jane Eyre

Tidlig på 80-tallet ble miniserien om Jane Eyre sendt på NRK. Husker bare bruddstykker fra serien, og en av senene i den jeg husker aller best er når hun kommer tilbake til slottet og det har vært en stor brann der.
Husker jeg syntes det var kjempeskummelt.

I senere tid har den vært sendt flere ganger, men jeg har liksom aldri fått sett den noen av gangene jeg. Så da jeg kom over filmen i gårkveld tenkte jeg, at nå var riktig tid til å se den igjen. Dette er den som hadde premiere tidligere i år.

Var litt spent før jeg begynte å se, for dette er jo en film basert på en bok i beste Jane austin stil. Lorder og ladyer med med store slott og eiendommer. Elsker den tidsalderen der. Forfatterinnen heter Charlotte Brontë, og den ble gitt ut i 1847.

Jeg ble veldig veldig overrasket over hvor bra den faktisk var. Nå har ikke jeg lest boka, men så vidt jeg fortår, så er det gjort noen forandringer i forhold til boka, men de er så små at det ikke går utover historien på noen måte. Den er filmet på en flott måte, og er akkurat så mørk/dyster som den bør være. Stemningen er så fin hele tiden, og musikken i bakrunnen forsterker stemningen kjempebra. Når Jane rømmer etter å ha oppdaget at Mr. Rochester allerde er gift, satt jeg der med klump i halsen og virkelig følte den sorgen og smerten hun følte. Skikkelig hjerteskjærende.

Skuespillerne spiller veldig bra synes jeg, og de passer veldig bra i rollene sine. Så hvis du har lyst å se en film, men ikke vet hvilken, er denne et godt valg. I alle fall hvis du er kvinne. ;)


Bildene er hentet herfra; Jane Eyre


Ingen kommentarer: