mandag 5. juli 2010

Æ like'itj ...

Jeg kjenner ei dame med 3 flotte barn. Disse barna spiser omtrent alt hun serverer. Jeg kjenner at jeg er en smule misunnelig på denne damen, og barnas utrolige appetit.
Mine er nemlig utrolig småspist. Skikkelig slitsomt for ei mor som er glad i mat. Heldigvis er de i god form, glad i frukt og grønnsaker og spiser masse av det de liker. Så jeg får da i dem tradisjonell mat som, pølser, kjøttkaker, fisk og div pastaretter. Brød og havregryn glir også ned.

Den minste har bestemt seg for at saus er "æsj". Jeg kan rett og slett ikke forstå at noen synes mat uten saus er godt? Sausen gjør matet er min mening. Vel, når man har en småspist knott lar man han få spise det han omtrent vil. Innenfor rimelighetens (og sunnhetens) grenser selvfølgelig. Han er dog veldig glad i egg, så det får han som regel når han spør om det. Prøver å servere egg i forskjellige former og det fungerer flott som regel. Han syntes "egg in a hole" var toppers, og det syntes mor også. Plommen ble helt perfekt og brøskiva deilig sprø. Nam nam!Her har vi en annen hit, av det søte slaget ...Arme riddere/French toast
Til ca. 5 skiver (vi bruker Kaptein Sabeltannbrød).
3 store egg
En god skvett melk
1 ts vanilje essens
Godt med kanel

Strø over sukker

Selv om barna mine er småspist, så gir jeg ikke opp å prøve ut ny mat. Før eller senere må da matvettet finne veien inn i de små hodene. Krysser fingrene for det.

I dag skal vi ha Lasagne, salat og baguett. Det er vi glade i alle sammen. :) Får håpe været holder seg bra utover dagen slik at den kan inntas på verandaen under parasollen.

Ingen kommentarer: