onsdag 26. januar 2011

OMG!! Beste og rareste "frostingen" jeg noen gang har smakt!!!!

Denne må dere prøve alle sammen! Dette er en amerikansk oppskrift, derfor koppemålene.

Nydelig smørkrem

5 ss hvetemel
1 kopp melk
1 ts vanilje-essens
1 kopp smør (ca 128g)
1 kopp sukker

Nå stusser du kanskje over ingrediensene, hvetemel og melk???
Jeg sa jo at den var rar. ;)

Sånn gjør du:
Visp melk og mel sammen og varm opp mens du rører hele tiden.
Blandingen skal bli tykk, skikkelig tykk, nesten som browniesrøre.
Ta den av plata og la det avkjøle helt.

Mens kjelen avkjøles mikser du smør og sukker sammen.
Lenge. Helt til du ikke kjenner noe til sukkerkornenen egentlig.
Jeg hadde ikke tålmodighet til det så jeg gav meg vel etter 15 min. kanskje.

Når melkemel-blandingen er helt avkjølt, rør inn vaniljen.
Deretter mikser du det sammen med resten. Visp lenge, lenge leng. Konsistensen skal bli omtret som kremfløte når det er ferdig. Jeg vet ikke hvor lenge jeg vispet, men sukkerkornene forsvant i alle fall. Så her kan man nok ikke vispe for lenge. Hvis det ser ut som det skiller seg, har du ikke vispet nok.

Når den er ferdig, smør den på muffins eller kake. Passer helt fantastisk sammen med sjkolademuffins eller sjokoladekake. Til en pose med ferdig muffinsmiks, så ble det alt for mye krem, så man kan sikkert halvere den også.

Utrolig nydelig!

Namnam!! (Det er ikke fuglebæsj på vinduet
altså, det er maling. :fnis:)

Da har jeg faktisk laget en ny ting denne uka også. Kjempegøy!! :)



Verdens fineste Karoline har gitt meg denne ...

... awarden!! Tusen takk snuppa! :)


Med den følger det en liten utfordring. Here we go.

Ta opp nærmeste bok, og slå opp på side 18, og let frem linje 4 - hva står det der?
Boka heter "parfymen, historien om en morder" av Patrick Suskind.
På side 18, linje 4 står: "...kanskje litt barnesvette. Og Terrier snuste og var innstilt på ..." Den ligger her klar for å begynne å sleses nå i helgen.

Hva var det siste du så på TV?
Så den siste episoden av House i gårkveld.
Bortsett fra datamaskinen - hva hører du akkurat nå?
Lyden av nrk-super, og knotten som ligger på sofaen og holder på å bli frisk.

Når var du sist ute og hva gjorde du da?
Gikk på butikken for å handle middag og brød.

Hva har du på deg nå?
Sokker, bukse, t-skjorte og en hettegenser. Det er kaldt i Trondheim idag.

Hva var den siste filmen du så?
Eclipse på dvd sammen snuppa.

Skulle du kunne overveie å flytte til utlandet?
Selv om jeg kunne tenkt meg det, så blir nok aldri det aktuellt. Men, hvis jeg var i 20-årene kunne jeg tenkt meg å bodd en stund i Australia kanskje.

Så skal jeg gi denne videre, uten å ha sjekket om de har fått denne før eller ikke, velger jeg;

 Marit
fordi hun skriver rett fra hjertet.

 Heidi,
 fordi hun alltid får meg til å smile.

Olava,
fordi hun lager så masse vakkert med hendene sine.

I tillegg gir jeg den til Sara, fordi hun trenger litt hjelp til å finne på noe å skrive. Dessuten er hun verdens fineste datter, selv om hun har vanskelig for å høre og synes at mamman hennes er kjempedum som bare maser på henne. ;)


mandag 24. januar 2011

Mandag igjen ...

Nå liker ikke jeg å gnåle om sykdom, men nå føler jeg at det bør ta slutt snart. Her har vi hatt noen maegreier siden onsdag, og nå når alle begynner å få tilbake energien, så slår det til igjen. Nå er det knotten som har høy feber og vondt i panna som han sier. Stakkars liten, han våkna med feber på morgenen i går, og selv om han kvikna til litt utpå dagen i går, så var feberen høy på kvelden igjen. I dag er han så klart hjemme fra barnehagen (der er det visst mange som har de samme symptomene), og feberen er jevnt høy hele tiden. Når den krøp ned mot 39.5 tok jeg fram flytende paracet. Det er aldri populært. Endte med skriking, tvang og et blødene mammahjerte på vegne av go'klumpen sin. Nå har han nettopp våkna etter en time på øret. Ser litt tufs ut, men NRK Super er genialt på sånne dager.


Har hørt rykter om at unger har ligget en uke med denne feberen, håper det ikke varer så lenge da.

Jeg har begynt å hekle litt bare for å få tiden til å gå. Har mange ting i huset som kan gjøres, men det passer meg bedre å hekle litt i steden. :)
Jeg hadde nesten glemt hvor morsomt det er å hekle. Jeg har også begynt på et par nye lommetøfler, men de går det veldig trengt med kjenner jeg.


På "nye matopplevelser" fonten har det gått litt tregt, men jeg har laget guacamole som ikke smakte godt i det hele tatt (må finne en annen og bedre oppskrift. Tips, noen?), og kjøttgryte med øl og paprika! Kjøttgryta laget jeg i går! Ååååh herre min gud no så godt. Ikke bare fordi jeg var sulten etter å ha hatt liten matlyst siden torsdag, men fordi den virkelig var knallgod!

Oppskriften fant jeg inne hos Pioneer Woman (mitt matidol nr. 1), og det er også derfra jeg har lånt bildet. Min gryte så akkurat sånn ut!! Slå den da!!

For oppskrift og kilden til bildet, trykk her

Den var veldig enkel å lage, og hvis du er litt skeptisk til alkohol i maten, så smaker det ikke mye øl av retten altså. Øl har visst den egenskapen at det gjør kjøttet mørt, og det det kan jeg skrive opp at det var. Det omtrent løsnet fra hverandre når an rørte på det. Nyyyyydelig. Kommer helt klart til å lage denne flere ganger.

Denne uka vet jeg ikke hva jeg skal finne på, men siden middagen i går ble så vellykket fikk jeg litt blod på tann. Gøy å lage mat når man faktisk lykkes. :)

Må slenge inn et bilde av snuppa også da. Skjønner ikke hvorfor den lua er så god å ha på inne jeg altså? Jeg finner den over alt. På do, mellom sofaputene, på kjøkkenbenken. you name it.


Ha en flott uke alle sammen, med eller uten syklinger i huset. Nå skal jeg se "Biler" (for 'ente gang) sammen med knotten.

søndag 2. januar 2011

Nyttårsforsettet jeg "kanskje" kan få gjennomført

Når man går inn i et nytt år er det jo som kjent, vanlig å ha noen mer eller mindre gjennomtenkte nyttårsforsetter. Hos meg har de aldri vært noen suksess, fordi jeg gjerne forkaster dem få dager inn i det nye året.

Nå har jeg tenkt å gå for et som kanskje er enklere å gjennomføre. Jeg er nemlig glad i mat, ikke sååå begeistra for å lage den, men ...
Derfor har jeg tenkt at 2011 skal være året hvor jeg prøver å lage mat jeg ikke harlaget før. Å utvide sin kulinariske horisont må da være et godt forsett vel? Dessuten skal jeg blogge om det også (det er det vanskeligste med dette forsettet). Tar sikte på minst en ny matopplevelse hver uke. Blir det flere, er det bonus.

I dag laget jeg noe som var skikkelig godt, og som jeg da aldri har laget før.


Du trenger:

1 tomat
1 ts olivenolje
1 halv ts balsamico eddik
Noen friske basilikumblader
salt og pepper
Fetaost

Kutt opp tomaten i biter, fjern innmaten.
Kutt opp noen blader basilikum og bland dette sammen.
Tilsett balsamico, olje, salt og pepper. Bland alt god sammen.
Ta en god bit fetaost og mos den med en gaffel, rist to skiver brød (samme hvilket), og smør
på fetaosten. Ha deretter tomatene over.

Jeg hadde ikke tomat, så jeg brukte cerrytomater i steden. Jeg hadde heller ikke fersk Basilikum. Derfor ble det tørket.
Jeg hadde et glass med marinert fetaost i kjøleskapet, så da tok jeg en ts med oljen derfra over tomatene sammen med balsamico.
Moste fetaostbiter med en gaffel (her kan du godt ta myyyye altså), og smurte på det varme brødet. Så toppet jeg
dem med tomatblandingen. Nyyyyyydelig!!



Godt nytt år!

Har faktisk ikke skrevet her siden 16. november, og i dag er det søndag 2. januar, 2011. Dvs. at både jul og nyttår har passert, og man er inne i et helt nytt år med nye spennende muligheter.

Førjulstiden her i huset ble koselig, uten alt for mye stress. Ble en del ting som ikke ble gjort, men sånn er det av og til. Kan ikke rekke alt selv om man har veldig lyst. Vi har kost oss masse, med god mat, snop, kjempefine gaver (tusen takk). Vært på kino, skøyter og spist på Burger King. Nyttårsaften var ungene hos pappan sin, de dro onsdag i romjula. Noe som har betydd at jeg har hatt litt tid for meg selv. Jeg har kost meg masse og samlet masse energi til hverdagen som står like for døren. Nyttrsaften var den stilleste nyttårsaftenen jeg noen gang har hatt. Valgte nemlig å være hjemme helt for meg selv. Lagde meg god mat og drakk cider. Koste meg med tv og bare nøt stillheten. Helt til ca. 23.55. Da brakte det jaggu løs. Sto i vinduet å så på alle pengene som ble skutt opp i været. Flott skue, men ikke noe jeg bruker penger på. :)

Håper alle har hatt en flott jul og nyttårsfeiring, og at alle får et fredfylt og vakkert 2011.